Toiminta

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää, kehittää ja tehdä tunnetuksi roolipeli-, korttipeli-, lautapeli-, miniatyyripeli-, animaatio-, elokuva- ja sarjakuvaharrastuksia, sekä näihin liittyviä alakulttuureita.

Tracon ry järjestää Tracon- ja Tracon Hitpoint -tapahtumia, kouluttaa aktiivejaan tapahtumien järjestämiseen liittyvissä aiheissa sekä myöntää yleis- ja projektiavustuksia.

Tapahtumat

Tracon ry:n keskeisintä toimintaa on Tampereen roolipeli- ja animetapahtuma Traconin järjestäminen. Tracon järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin ja sen järjestämiseen osallistuu noin 70 toimihenkilöä, 400 talkootyöntekijää ja 200 ohjelmanjärjestäjää.

Vuonna 2015 Tracon ry järjestää ensimmäistä kertaa myös pöytäpelitapahtuma Tracon Hitpointin.

Koulutukset

Tracon ry järjestää aktiiveilleen muun muassa järjestyksenvalvojan perus- ja kertauskoulutuksia. Lisäksi Tracon ry järjestää tai tukee 1–3 kertaa vuodessa järjestettävää tapahtumanjärjestäjien seminaari Conconia.

Avustukset

Tracon ry myöntää yleis- ja projektiavustuksia sääntöjensä mukaista tarkoitusta edistäville Suomen yhdistyslain alaisille rekisteröidyille yhdistyksille.

Vapaamuotoisen avustushakemuksen voi esittää sähköpostitse osoitteeseen hallitus ät tracon.fi. Tarkempi ohje avustusten hakemisesta annetaan vuoden 2016 alussa.